torsdag den 23. april 2015

Søde marengskys med vanilje, lakrids og sprinkle

Har afprøvet det der marengs. For 2. gang, første gang var en katastrofe, jeg havde lavet dem alt for store, bagt dem i en time ved 100 grader og brugt varmluft. Dont do that!!



2. gang lykkes det og de blev mega flotte og smagte mega godt.

Til 3 plader kys på størrelse med 5 kroner.

6 æggehvider
300 g. sukker
1 tsk. vaniljepasta
Rålakridspulver
Sprinkle

1. Start med at piske hviderne, stive men ikke helt faste.

2. Tilsæt sukker og vaniljepasta lidt efter lidt og pisk til marengsen er rigtig stiv og sej.

3. Brug en sprøjtepose med en stor stjernetyl, sprøjt kys ud på størrelse med 5 kroner. Drys kyssene med lakridspulver, sprinkle.

4. Lad kyssene stå og tørre mens ovnen varmes op til 120 grader, husk INGEN varmluft.

5. Bag kyssene i 50 min.

Tips: brug et the æg til at drysse lakridspulveret over med, tilsæt også gerne lidt lakridspulver til marengsen. Du kan også tilsætte hakket chokolade, smeltet chokolade, frysetørret hindbær og meget mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar