torsdag den 14. august 2014

En søndag i Skagen


Søndagen bød på en tur ud i det blå. Det blev til stop ved Råbjerg Mile, stranden i Kandestederne, gåtur i Gammel Skagen, frokost på havnen i Skagen, samt et hurtigt stop i Skiveren.


På havnen i Skagen lå skoleskibet Georg Stage, det var noget af et tilløbsstykke men det er sandelig også et imponerende og smukt skib.



mandag den 11. august 2014

Slut på en skøn sommerferie


1. arbejdsdag efter en helt igennem fantastisk ferie. Jeg er så priviligeret at jeg hvert år kan holde 4 ugers sammenhængende ferie (og jeg er altså ikke skolelærer) Det betyder at når ferien er slut har jeg rent faktisk LYST til at komme på arbejde igen ;-)

Sidste feriedag blev bl.a. brugt til at fejre søde Majas 7 års fødselsdag. Jeg fik shoppet fødselsdagsgave til hende i den pink afdeling i ToysRus og mormor hjalp Maja med at samle Lego gaverne.



Bål hygge er lig med sommerhygge :-)


I bunden af vores have har vi et bål sted. Det er faktisk lavet rigtigt hyggeligt men desværre har vi ikke tidligere været så gode til at få det brugt. Det er dog anderledes i år, for hold op hvor er det bare super hyggeligt at slæbe samtlige puder, tæpper og radio med derned. Min mand og jeg har tilbragt timer rundt om bålet mens vi har hørt både Tour de France og koncerter fra Roskilde Festival alt imens vi laver snobrød og rister marshmallows.








torsdag den 7. august 2014

Hot-dogs i hjemmelavet pølsebrød


En gang i mellem er en hot-dogs jo slet ikke og kimse af, og hvis du laver den med et nybagt pølsebrød bliver den lige en tand mere delikat og mættende.


Jeg bruger en basis bolle opskrift:

1 pakke gær
75 g. smeltet smør
2,5 dl. mælk
1 æg
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
500 g. mel

1. smelt smøren og lun mælken deri. Udrør gæren i den lune mælk og tilsæt sukker og salt.

2. tilsæt ægget og rør godt til en ensartet masse

3. tilsæt melet og rør (i røremaskine) eller ælt dejen godt til den bliver glat og smidig.

4. del dejen i 2 og lad den hvile et par minutter på bordet inden du deler hver dej i 8 dele (i alt 16 stk.) form til lange brød og placer dem på en bageplade.

5. Lad pølsebrødene hæve til dobbelt størrelse mens oven varmer til 200 g.

6. bag brødene i ca. 12 minutter og server dem mens de stadig er varme.

Jeg behøver vel næppe skrive at ketchup, remoulade, sennep samt ristet og rå løg er obligatorisk tilbehør vel?


Dagens buket fra min haven


Jeg kan ikke beskrive hvilken fed følelse jeg synes det er, når jeg griber have saksen og går på hugst i min have. I dag blev det til en charmerende buket med hvide Dahlia, lilla Violfrøstjerne og pink Høstanemoner og Staudelathyrus.


Jeg har heldigvis så mange smukke blomster at jeg aldrig har haft skrupler over at plukke løs af buketter til at pynte indenfor. Jeg prøver så vidt muligt altid at huske at tage billeder for det er så skønt at have billederne at kigge på til vinter når haven bliver mørkt og trist.

Apropos billeder så er jeg flittig bruger af medies Instagram, du finder mig under brugernavnet @aeblelunden.


Ny Essie farve

(Sandaler fra Steve Madden, købt i N.Y. sidste sommer)
Fed sommerfarve til solbrune hænder og fødder. Farven hedder Bikini so Teeny og var maj måneds Essie farve.





Spicy kylling nuggets



En voksen venlig variant af kylling nuggets.

500 g. kylling inderfilet el. brystfilet skåret i passende strimler
2 dl. panko rasp
2 tsk. spicy kylling krydderi (jeg har købt en virkelig lækker og spicy salt og krydderi blanding hos Mariager Saltsyderi)
1 æg

1. Bland panko og krydderiblanding godt. Vend kyllingstykkerne i først æg og derefter panko.

2. Læg kyllingen på en bageplade med bagepapir og steg i ovnen i 20 min. ved 200 grader.

Server med sød chilisovs, chili mayo og hjemmelavet fritter. Lækker fredagsmad til både voksne og børn.