torsdag den 7. august 2014

Hot-dogs i hjemmelavet pølsebrød


En gang i mellem er en hot-dogs jo slet ikke og kimse af, og hvis du laver den med et nybagt pølsebrød bliver den lige en tand mere delikat og mættende.


Jeg bruger en basis bolle opskrift:

1 pakke gær
75 g. smeltet smør
2,5 dl. mælk
1 æg
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
500 g. mel

1. smelt smøren og lun mælken deri. Udrør gæren i den lune mælk og tilsæt sukker og salt.

2. tilsæt ægget og rør godt til en ensartet masse

3. tilsæt melet og rør (i røremaskine) eller ælt dejen godt til den bliver glat og smidig.

4. del dejen i 2 og lad den hvile et par minutter på bordet inden du deler hver dej i 8 dele (i alt 16 stk.) form til lange brød og placer dem på en bageplade.

5. Lad pølsebrødene hæve til dobbelt størrelse mens oven varmer til 200 g.

6. bag brødene i ca. 12 minutter og server dem mens de stadig er varme.

Jeg behøver vel næppe skrive at ketchup, remoulade, sennep samt ristet og rå løg er obligatorisk tilbehør vel?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar