lørdag den 21. juni 2014

Hyldeblomstsaft m. vanilje og lime


Igen i år nåede jeg at få en portion hyldeblomstsaft sat over og igen i år udskiftede jeg en del af citronerne med lime. Tilsatte også en vaniljestang for at give en rundere smag.

Nu skal jeg bare vente i 4-5 dage.

Jeg brugte 

ca. 50 hyldeblomstskærme, klippet fri af stilkene
800 g. økologisk rørsukker
2 lime i tynde skiver
1 citron i tyndeskiver
1 vaniljestang
2 liter kogende vand.

1. Klip blomsterne fri af stilkene og saml dem i en stor skål. 
2. Drys sukker over blomsterne og tilsæt vanilje, lime og citron.
3. Hæld 2 liter kogende vand over og rør lidt rundt i saften.
4. Lad hvile et koldt sted i 4-5 dage, rør lidt i det en gang om dagen

5. Når saften er færdig skal den sies igennem en si og et rent klæde.
6. Hæld saften på skoldede og atamonskyllede flasker.
7. Opbevar saften koldt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar