søndag den 30. september 2012

Det var noget af en oplevelse....

.......  at være til høstgudstjeneste i dag. 



Mindstemanden skal konfirmeres til april næste år, og vi var i den anledning inviteret til høstgudstjeneste i kirken. Præsten er ny, både af uddannelse og ansættelse og har fra start (august i år) ytret at han vil være med til at forny folkekirken.


Høstgudstjenesten i dag, bød både på opvisning i babysalmesang og et brag af en kano sunget af meningheden og med præsten på el-guitar. Til altergangen var der "stående buffet" med friskbagt brød, saft og vin.


Prædiken bød på en fortælling om Lones Kro på Nørrebro, en rund grøndlanske kvinde som hev op i trøjen og ikke havde BH på... Indledningsvis fik præsten fortalt at prædiken var for børnene i dag, var der nogle af de voksne der mente de havde hørt dele af historien før, var de inderligt velkommen til at vente i Pejsestuen, der lå Kristligt Dagblad så kunne de jo se om det var mere spændende... 


Sikke en oplevelse... Kirken var stuvende fuld af babyer, børn, konfirmander, voksne og ældre. Menigheden grinede, sendte hinanden "øjne" og både præst, babyer, kor og konfirmander fik bragende bifald med på vejen.


Hvis dette er fornyelse så kommer jeg helt sikkert igen næste søndag samme tid!

Se og artiklen på Nordjyske.dk 

Tundeller med remouladesovs


En af mine kollegaer foreslog mig at lave tun-frikadeller. Det var ikke noget jeg havde hørt om før, men interessant lyder det da. Som sædvanlig snuste jeg lidt rundt på nettet efter forskellige opskrifter og som sædvanlig er min opskrift et sammensurium af flere forskellig og hvad jeg lige selv synes passer sammen.

Tun-deller ca. 10 stk.

Du skal brug:

2 dåser tun af god kvalitet
2 æg
2 spsk. sesam
3-4 spsk. mel
1 lille løg
1 spsk. creme fraiche
saft af 1/2 citron
frisk timian
salt + peber

Til farsen er det vigtigt at tunen er helt findelt. Jeg rørte dejen i min Kenwood og brugte K-spaden

1. rør tunen med sesam, citron, æg salt og peber

2. blend løg, frisk timian og creme fraiche og blad det efterfølgende i tunen.

3. tilsæt mel under omrøring indtil farsen minder om en frikadellefars, den er lidt blødere og ikke helt så sej.

4. Steg dellerne på en pande ca. 3-5 min. på hver side.

5. Server med rugbrød, citron og remouladesovs.

Remouladesovs:

1 del alm. remoulade
1 del creme fraiche 18%
lidt citronsaft
samt sennep efter smag.

1. rør alle delene godt sammen og server til tundellerne.






.

lørdag den 29. september 2012

Chokoladecookies med Oreokiks


På bloggen passion4baking fandt jeg forleden et opskrift på cookies med Oreokiks i midten. Den måtte jeg jo lige afprøve i dag, da både cookies og Oreo er store favoritter her i hjemmet. Jeg lavede nogle enkelte tilretninger og skriver derfor opskriften som jeg lavede den:


Chokoladecookies med Oreokiks (ca. 24 stk. store) - Bagtetid ca. 12-15 min. ved 180 grader, ikke varmluft

Du skal bruge:
225 g. bagemargarine (stuetemperatur)
275 g. hvidt sukker
75 g. brun farin
390 g. mel
2  æg (stuetemperatur)
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
200 g. mørkchokolade
2 pk. Oreokiks

1. start med at piske margarine, vaniljesukker og begge slags sukker list og luftigt. pisk i ca. 8-10 min.

2. tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt imellem

3. sigt mel, bagepulver og salt og tilsæt sammen med den hakkede chokolade. Rør kun lige så det er godt blandet.

4. sæt kugler af dej med en te-ske eller dessertske på pladen. Jeg brugte en dessertske og satte 9 på hver plade. De blev ret stor og flød en lille smule sammen. Jeg vil nok bruge en te-ske næste gang.

5. læg en Oreo-kiks på hver kugle og læg en ny kugle ovenpå. Lad pladen stå et øjeblik, så bliver dejen en lille smule "tør" og du kan nemt forme dejen rundt om Oreokiksen.

6. Bag kagerne ved 180 grader (IKKE varmluft) i 12-15 min alt efter størrelse.

7. lad dem afkøle på en rist.

Dette er nok de bedste cookies jeg nogenside har bagt. Jeg er ellers ikke specielt vild med Oreokiks. Som jeg har skrevet i punkt 4, blev mine meget store. Jeg vil derfor foreslå dig at bruge en te-ske.

I aften skal vi have kyllingeburger med champignon ala creme, efter denne OPSKRIFT. Og i morgen står den igen på kylling, men denne gang skal jeg afprøve Heston Blumenthal's roast chicken recipe.

Mon der er nogen af jer læsere der har afprøvet Heston´s opskrifter?














tirsdag den 25. september 2012

Følg mig på Instagram

Har du lyst til at følge mig på Instagram så meld dig endelig til som follower. Du kan bruge linket nedenunden og her kan du også se nogle af alle de billeder jeg allerede har delt :-)


























Når man har et barn med ADHD

Så skal man ikke blive overrasket over at finde to sten så store at skoletasken knap kan lukkes.....

Om onsdagen har de i mindstemandens klasse Naturfag. Da de kun er 5 i klassen er timerene tilrettelagt andrledes end i en normal folkeskoleklasse. I Naturfag arbejder de med forskellige emner og er som regel på ekskursion ud af huset.

I onsdags handlede det om sten og de var draget en tur til stranden. Da børn med ADHD har en meget stærk samlertrag var der sat restriktioner på for hvad og hvor meget de måtte slæde med hjem. Da emnet var sten, var beskeden at de måtte tage 2 sten med hjem som de så skulle skrive/arbejde med hjemme i klassen.

Mindstemanden vælger så at finde 2 kæmpe sten, så store at mor her dårligt kan løfte tasken. Da jeg om eftermiddagen opdager tasken indhold spørger jeg mindstemanden:

Mor: Hvorfor i alverden ligger der 2 kæmpe sten i din taske?

Mindstemanden: Fordi vi har været på stranden og vi måtte KUN (!) tage 2 sten med hjem hver.

Mor: Jamen de er jo mega tunge, hvordan har du fået dem med hjem?

Mindstemanden: Jeg havde dem jo i min taske, men den kunne jeg godt nok næste heller ikke løfte..

Her skal lige indskydes at turen fra stranden var foregået på gåben/tog og bus og at det er sammen rumle hjem fra skole.

Mor: (som ikke lige fatter det her) Vil det sige at du har slæbt rundt på de her kæmpe sten hele dage? Haft dem med i klub og bagefter hjem i bus og tog? 

Mindstemanden: Ja det var jeg jo lissom nødt til, jeg vidste jo ikke at de var så tunge....

Mor: Hvorfor "smed" du dem så ikke i vejkanten et sted?

Mindstemanden: Fordi så havde jeg jo ingen sten! Og lærerne havde jo sagt at vi skulle have 2 sten med hjem.........

Nu ligger stenene pænt i et bed ude i haven. For det mas fortjener både mindstemanden og stenene at blive behandlet med respekt.

mandag den 24. september 2012

Fiskepakker m. citron, timian og grønt

Vi er ikke super gode til at få fisk, så jeg prøver at planlægge det en gang i mellem. I dag står menuen på fiskepakker med lækkert tilbehør. Pakkerne steges/bages i ovnen og åbnes ved bordet. Jeg serverede gule jasminris og hvid sovs, smagt til med sennep til.

Opskriften passer til 3 personer og da ingen af mine mænder er vilde med grøntsager har jeg sparret lidt på det grønne. Du kan gøre som du vil.


Fiskepakker m. citron, timian og grønt

Du skal bruge:

3 store eller 6 mindre rødspættefiléter (du kan bruge andet fisk også hvis du har lyst)
3 snack gullerødder - fintsnittet eller skrællet i lange flager med en skræller
1/2 porre - fintsnittet
1/2 løg - i tynde ringe
3 store champignon - i tynde skiver
1 citron - skræl med et juliennejers strimler af skrællen og skær citronen i tynde skiver
Frisk timian - ca. 2 hele kviste i hver
Olivenolie
Salt + peber

Til at pakke fisken ind skal du bruge 3 store stykker bagepapir.

1. Læg de 3 stykker papir frem på bordet, de ruller så læg en gaffel el. lignende på hvert ark.
2. Start med at placere en fisken på hvert papir
3. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber
4. Læg champignon, porre, løg og gullerødder ovenpå fisken
5. Slut af med citronskræl, timian og 2 skiver citron
6. Luk pakkerne rigtig godt så der ikke kan slippe damp ud. Læg pakkerne i et ildfast fad
7. Bag pakkerne i 12-15 min ved 200 grader.

Server pakkerne med jasminris (jeg puttede lidt safran i) og hvid sauce smagt til med sennep.

Note. Det er ikke strengt nødvendigt med sauce, fisken afgiver lidt væde sammen med grøntsagerne.




Anrettet på papir og klar til indpakning

Fisken er skjult af alt det grønne



Klar til at komme i ovnen


Pakkerne serveres ved bordet og dufter skønt når de åbnes.